• Gabrielle

    Bardots första utställning

  • Maximilian

    Dolabella i Norge

Vår historia

Vi är en stor familj som bor på en gård i Huddungeby som ligger utanför Heby. På gården har vi hästar, hundar, höns, kalkoner, papegoja och naturligtvis katter. Två av mina döttrar, Andrea och Cornelia tävlar hoppning med hästarna och Andrea har det som yrke. Min son Maximilian och min yngsta dotter Vendela är mer intresserad av katterna. Maximilian är medinnehavade till mitt stamnamn sedan ett par år tillbaka.

Jag och min man Fredrik köpte vår första skogkatt 1990, S*Segersjös Chickoline och S*Amazonas Pearl senare samma år. Vi blev fast på en gång och började ställa ut. Pärlan var en riktig stjärna som vann det mesta. Den första kullen fick vi våren 1991 och i samband med det vårat stamnamn. Det blev 11 kullar fram till 1997 då vi flyttade ut till gården och fokuset hamnade mest på hästarna. Våra katter blev kastrater och fick leva ett fritt liv på landet. Flera av dem blev riktigt gamla. Pärlan var den sista skogisen, hon dog 2011 över 20 år gammal.

När barnen blev större började jag sakna skogkatter, utställning och uppfödning. Så 2014 hittade jag min lilla Zoey hos Theresa Reise på Ekerö, en rödsmoke hona. Ett och ett halvt år senare övertalade Helena Widenby mig att köpa den ljuvliga Bardot, inget som jag ångrat. Plötsligt hade jag två rödsmokar, jag som aldrig förr ägt en katt med rött i. En dag i mars 2017 såg jag en bild på en bruntabby bicolour hona på Facebook. Jag var såld, snart satt jag på tåget upp till Umeå och Anna Franklin och hämtade hem Lighting. Nu har jag tre fina avelshonor som jag kan bygga min uppfödning på.

Maximilian ville ju gärna också ha skogkatter. Efter några motgångar fick han äntligen tag på en fin hankatt i Norge hos Christin Brennholt,(N)Vargskogens Applause. Hans andra katt var Bardots halvsyster Britney.Sedan hittade han fina Aurora hos Peter och Jessica. När tyvärr Applause dog efter en kort tids sjukdom ville Max ha en ny hane. Han hittade Kilimanjaro hos Sylvia Dahlkvist, han var störtförälskad.

Vi har som mål att föda upp friska och rastypiska skogisar med bra temprament. Kattungarna föds upp i hemmamiljö och lever med oss i vått och torrt. Vi vill att våra kattungar ska ha en bra uppväxt och komma till trygga hem som gärna får ställa ut men inget krav. 

Det här är en kort beskrivning av oss och vår skogishistoria.